Tag Archives: Sosial

Perhimpunan Blogger Malaysia 2013

Berita baik untuk blogger dan sesiapa sahaja yang berminat… Jom sertai acara Perhimpunan Blogger Malaysia Terbesar bertempat di MIECC, Seri Kembangan, Selangor. Pada hari Sabtu, Bertarikh 14 Desember 2013 dan masanya adalah daripada 9.00 pagi hingga 7.00 malam. Acara ini adalah anjuran oleh Mynic Berhad. Buat julung kalinya tujuan acara Perhimpunan Blogger Malaysia Terbesar ini… Read More »

rangkaian sosial vodpod

Jika sebelum ini aku pernah memperkenalkan rangkaian sosial wakoopa dimana satu rangkaian komuniti yang berminat dengan perisian2 kini aku memperkenalkan pula rangkaian sosial vodpod bagi komuniti yang berminat dengan perkongsian video secara online. vodpod adalah sebuah rangkaian sosial atau komuniti yang berminat mengumpul pelbagai koleksi video antaranya seperti video muzik terbaik, video lucu, politik dan… Read More »

rangkaian sosial wakoopa

Wakoopa adalah sebuah rangkaian sosial yang membantu kita menemukan perisian2, permainan dan aplikasi web di pasaran. Dengan pemasangan wakoopa traker di desktop korang dengan secara automatik membuat profil perisian talian kita bahawa kita sudah boleh berkongsi dengan rakan2 lain seluruh dunia, juga melalui widget. Wakoopa membuat kita sentiasa membawa yang terkini tentang apa kenalan kita… Read More »

google, kata benda yang akan menjadi kata kerja

Google. Terang-terangan merangkul sebagai salah satu syarikat gergasi yang sentiasa berkongsi informasi dan maklumat dengan korang dan sesiapa pun … atau google mencuba sebaik mungkin untuk menjaga data korang yang disembunyikan daripada penyangak2 dan penjejak cyber? Selepas korang selesai menonton klip kat atas tu, cuba korang layan jugak infographic dibawah. Fakta dan angka Google (massive… Read More »