facebook oh facebook

By | December 10, 2009

facebook

Sebut je pasal facebook rata-rata ramai dah register… aku pasti korang yang datang lawat blog aku ni pun dah ada account facebook ni. Bagi yang belum ada daftar-daftar la cepat… Pasal apa? Yang paling bestnya dengan facebook ni jumpa lagi kekawan lama, since sejak zaman tadika pun boleh jumpa.Cari je kat search facebook tu…

Tapi tak semua orang rasanya memperdulikan dan nak tau sapa laaa owner facebook ni dan asal dia. Ada orang kata facebook ni FBI yang empunya. Ialah Amerika lah katakan. ye ke? entahla, sejauh mana kebenaranya tu. Ah! ape aku kisah.. bukan latar belakang aku ni penjenayah antarabangsa pun.

Kat post utama ada aku letakan gambar owner facebook ni. Nama owner dia Mark Zuckerberg. Kalau nak baca sejarah dia klik la kat >> wikipedia.  Aku kagum juga tengok owner nie idea gila2 tapi meletop, samalah macam owner asal yahoo.com dengan google.com. Asalnya laman web facebook ni nama domain dia thefacebook.com yang mula dibuka pada 2004. Kalau korang taip domain ni masih ada lagi, tapi akan terus direct ke facebook.com. Aku rasa jangan ada orang beli nama domain tu. Aku harap adalah antara kita ni boleh meletop idea macamana buat sesuatu yang menarik.Itupun kalau diizinkan-Nya.Insya-Allah.

mari baca sejarah dia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Facebook
http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Zuckerberg

18 thoughts on “facebook oh facebook

    1. hazlan Post author

      betul tu, dulu aku guna friendster 3 org kawan jek sampai sekarang… hahahaha add kekawan sume tak approve.. aper daa… diden akan aku add, jumpa disana

      Reply
    1. hazlan Post author

      ialah… satu masa dulu org malaysia banyak dok layan friendster ngan tagged… pastu myspace…

      Reply
    1. hazlan Post author

      rasanya ya la tu… mana2 otak programmer ni mana nak minat dengan windows sangat

      Reply
    1. hazlan Post author

      tak derk hal tu… aku cuma cari kawan2 yang berpuluh tahun tak jumpa je… setakat ni berjaya…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *