google, kata benda yang akan menjadi kata kerja

By | March 12, 2010

Google. Terang-terangan merangkul sebagai salah satu syarikat gergasi yang sentiasa berkongsi informasi dan maklumat dengan korang dan sesiapa pun … atau google mencuba sebaik mungkin untuk menjaga data korang yang disembunyikan daripada penyangak2 dan penjejak cyber?

Selepas korang selesai menonton klip kat atas tu, cuba korang layan jugak infographic dibawah.

Fakta dan angka Google (massive infographic)

Google berkemungkinan lebih berkembang daripada syarikat2 lain dengan jolokan “The Internet Company.” yang tumbuh bersama2 melalui ruangan jalur lebar dan ianya dikenali sebagai salah satu model perniagaan yang telah sejak awal lagi memang benar2 memfokuskan pada internet sebagai platform penghantaran maya.

sememangnya kita akan lalui dan hadapinya sahaja, Google adalah syarikat yang cukup menarik. Bahkan, aku fikir adalah sangat menarik, lihatlah infographic dibawah ini dengan pelbagai fakta dan angka yang menarik mengenai Google. Aku juga menggali dan mencari beberapa maklumat melalui Google SEC, rencana berita dan kepercayaannya kepada Wikipedia untuk mendapatkan banyak fakta dan data2 menarik untuk disertakan. Aku berharap korang dapat menerimanya.

14 thoughts on “google, kata benda yang akan menjadi kata kerja

  1. zoul

    Google..
    org bekerja dgn google ni memang kretif dan innovatif.. aku akui memang aku kagum dgn cara derang kerja dan mencari peluang.
    Sama mcm tuan punya blog ni lah.. pasni berduyun2 trafik masyuk pasal nk search tentang google jer.. hi hi
    .-= zoul´s last blog ..Pantang Waktu Berkhatan =-.

    Reply
    1. hazlan Post author

      hahahaha… aku kalau ader company ngan pekerja sendiri, aku nak wat cara lain dari yang lain (pendekatan macam pak google tu lebih a kurang)…. hahahah matlamat aku saja ntah la bila tu nanti…. eh ko jangan puji la aku ni… kembang tak tertutup lak nanti…. hahahaha…

      Reply
    1. hazlan Post author

      apapun idea kerja dan permintaan tu yang membuahkan hasil… aku lebih suka dengan pendekatan dari satu yang hebat dan dijadikan beberapa contoh untuk berjaya kehadapan…

      Reply
  2. aktechpage.com

    Google is Amazing!!!
    Itu je yg boleh di ungkapkan…
    Google adalah sebuah sykt internet yang paling berjaya di dunia setakat ini.

    ps: Blog anda di tag 😀

    Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu.. ya betul.. eh ko tag aku ke…. lahaiii…

      Reply
    1. hazlan Post author

      tu laa sekarang ni kalau sesiapapun aka sebut… ” cuba cari kat google” atau “searchla kat google” jarang dah jumpa “searchla kat yahoo”

      Reply
    1. hazlan Post author

      hahahah bertuah kot… layan adsense je le gayanyer…

      Reply
        1. hazlan Post author

          jadilah.. pelan2 sapo lagi nak kasik… huhuhuhu… nak kekawan tolong ke?

          Reply
    1. hazlan Post author

      jom..jom… jom google ngan zuwairiaiman jugak….

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *