Tag Archives: PHP

MSC Malaysia Open Source Conference 2010

Registration Is Now Open For MSC Malaysia Open Source Conference 2010 (MSC MOSC2010) Who should attend? Business executives from local and foreign companies Open Source developers, communities, inventors, evangelist, researchers, strategist Government officers Students, general public Please visit MSC MOSC2010 website to register : http://conf.oss.my/register.html MSC Malaysia’s inaugural and full-fledged Open Source Conference to incorporate… Read More »

Pengenalan Drupal

Selain Joomla dan WordPress, Drupal juga adalah salah satu penyedia script untuk sistem lawan web. Dengan menggunakan sistem CMS,dimana ia adalah bersifat perisian sumber terbuka (Open Source) drupal dapat memaparkan, mengelola dan mengatur dengan amat mudah untuk kepelbagaian isian yang dikehendaki. Terlalu ramai samada perseorangan ataupun organisasi2 yang menggunakannya. Atas tujuan pelbagai aktiviti di ruangan… Read More »

12 Cheat Sheet yang bermanfaat untuk membangunkan tema wordpress

Mungkin ada diantara pembaca laman blog ni dah mula nak berjinak-jinak mendekati wordpress, atau mungkin korang dah mula nak membina atau modified tema wordpress korang sendiri dengan serba sedikit penambahan. Jadi berikutnya aku sertakan laman yang telah menyediakan cheat sheet untuk worpress secara percuma yang boleh di muat turun sebagai rujukan juga  simpanan. Aku rasakan… Read More »

penyedia script sistem laman web

Aku rasa kalau korang search kat google memang melambak2 dan bermacam2 jenis Penyedia Script Sistem Laman web samada percuma ataupun yang berbayar. Tapi rata2 pun ramai yang berkenan dengan yang percuma. Sungguh pun sebilanganya ada yang percuma bukan bermakna ianya tak hebat, tak menarik, tak ada kelas hahahaha! Jangan memandang rendah keupayaannya. Mari jenguk bersama2…… Read More »