Tag Archives: Terima Kasih

selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin

Hanya tinggal beberapa hari dan detik sahaja lagi kita akan melangkah ke bulan syawal. Pejam celik-pejam celik, Ramadan telah pun meninggalkan kita. Perginya pastinya ditangisi oleh insan yang merindukan kedamaian dan keberkatan bulan Ramadan… dan kini Syawal bakal menjelma kembali dalam diari hidup kita menggamit sejuta keinsafan dan kerahmatan Yang Maha Esa. Semoga korang semua… Read More »

hari kemerdekaan Malaysia dan teknologi

Situasi ekonomi negara yang semakin pulih dan berkembang baik, musim Ramadhan dan nuzul Quran,lalu Hari Kemerdekaan Malaysia kali yang ke-53 dan akan datang pastinya sambutan Hari Raya mendapat ulasan seluruh penulisan rakan2 blog. Apa yang berlaku dan tengah berlaku dan pastinya akan berlaku itu semua adalah dengan keizinan-Nya. Aku amat bangga menjadi rakyat dan warganegara… Read More »

Selamat Menyambut Ramadhan Al – Mubarak

Susah senang silih berganti, Mesti pasrah takdir ilahi, Bulan Ramadan muncul lagi, Melatih mengenal harga pribadi. Sabda Rasulullah saw.: “Apabila datang bulan Ramadhan, dibukakan pintu langit dan ditutup pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan.” Nabi Muhammad saw pernah bersabda: “Berjihadlah kamu dengan lapar dan dahaga kerana pahalanya seperti pahala mujahid di jalan Allah (fi sabilillah)… Read More »

strategi kejayaan untuk kekayaan

1. Sikap Jika hanya ada satu sahaja faktor penentu kejayaan dalam apa juga yang kita lakukan, ia adalah sikap. Einstein mengatakan bahawa sikap 99% adalah penentu kejayaan atau kegagalan seseorang. Kita mestilah mempunyai sikap yang positif dalam apa juga yang mahu dilakukan, jika mahukan sesuatu kejayaan. Samada kita berjaga, hendak melelapkan mata, bekerja atau apa… Read More »

Selamat Hari Ulangtahun Keputeraan Rasmi Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong

Sempena dengan hari yang berbahagia ini yang penuh dengan adat istiadat, Kerajaan, pegawai dan kakitangan Perkhidmatan Awam dan rakyat, dengan hormat dan penuh takzim-Nya menyampaikan ikrar taat setia yang tidak berbelah bahagi kepada Tuanku sebagai Raja yang memerintah dan juga kepada Raja Permaisuri Agong. Daulat Tuanku! Daulat Tuanku! Daulat Tuanku!

wordpress profesional themes percuma

Promosi habis-habisan dari RichWP Themes, mereka telah berbesar hati memberikan keseluruhan themes premium/profesionalnya kepada semua dan sesiapa sahaja secara percuma… jadi aku pun tidak mahu ketinggalan untuk memuat turun themes  wordpress  dari RichWP . Coraknya agak bertemakan simple dan corporate. Untuk pengatahuan promosi ini adalah dalam tempoh masa yang terhad dan ianya tidak lagi di… Read More »

lajukan internet yang lembab

Baru2 ini aku dapati internet sangatlah slow dan sangatlah lembabnya, terutamanya pada waktu kemuncak… lagi2 bila sesuatu yang urgent nak kena buat… betul2 boleh menguji kesabaran… khususnya buat pengguna2 streamyx macam aku ni. Namun begitu ada satu kaedah boleh mengatasinya… aku tak pasti samada korang buat akan menjadi ataupun tidak tapi setakat yang aku guna… Read More »

21 pilihan Ubuntu Wallpapers yang mantap

Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx telahpun  dikeluarkan bulan lalu dengan beberapa  cirian tambahan dari segi rupa bentuk dan paparan grafik yang baru sebagai ruangan persembahan. Bagi peminat dan pengguna ubuntu pasti meminati wallpaper yang boleh disesuaikan dengan keunikan dan cirian tambahan yang baru itu, ataupun sudah merasa agak bosan dengan wallpaper yang telah sedia ada.… Read More »