21 pilihan Ubuntu Wallpapers yang mantap

By | May 28, 2010

Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx telahpun  dikeluarkan bulan lalu dengan beberapa  cirian tambahan dari segi rupa bentuk dan paparan grafik yang baru sebagai ruangan persembahan. Bagi peminat dan pengguna ubuntu pasti meminati wallpaper yang boleh disesuaikan dengan keunikan dan cirian tambahan yang baru itu, ataupun sudah merasa agak bosan dengan wallpaper yang telah sedia ada. Dengan itu aku kongsikan 21 jenis wallpaper untuk Ubuntu untuk di muat turun (Klik pada tajuk gambar).

Wallpaper untuk Ubuntu:

1. EgFox Lucid Lynx Blue 2010 : oleh Eg-Art

2. EgFox Lucid Lynx K HD 2010 : oleh Eg-Art

3. Lucid Lynx 10 04 : oleh Momez

4. Ubokeh Wallpaper Pack : oleh giantspeck

5. lucid fog brown : oleh darkburt

6. EgFox Lucid Lynx HD 2010 : oleh Eg-Art

7. LTS 2010 : oleh alkore31

8. Ubuntu Bokeh : oleh ttk1opc

9. Ubuntu Aurora : oleh *monkeymagico

10. Ubuntu : oleh gorkisview

11. Ubuntu Glow : oleh BigAction

12. Destroy Ubuntu : oleh lukeroberts

13. Ubuntu Triskell : oleh deviantdark

14. Ubuntu 2.0 : oleh monsteer

15. Ubuntu leaves : oleh sizakor

16. Ubuntu Bokeh : oleh freyr

17. Ubuntu Brown leather distress : oleh *monkeymagico

18. Ubuntu Black Metal Hex :  oleh *monkeymagico

19. Ubuntu gusty 4 walls : oleh yf19-sama

20. Ubuntu Wallpaper : oleh Ruzzy2006

21. ubuntu-Gloss : oleh SWOriginal

Nikmati dan pilih sahaja wallpaper yang bersesuaian dengan jiwa korang…  dengan mengklik Hyperlink kat atas juga korang boleh mencari atau memiliki apa juga jenis grafik yang mungkin korang perlukan. Enjoy!


36 thoughts on “21 pilihan Ubuntu Wallpapers yang mantap

    1. hazlan Post author

      huhuhuhu.. ambik semua pun ok gak leh tukar2 bro… huhuhhu

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhhu aku pun berkenan ngan apple cuma tak termampu lagi nak menyambar… ubuntu dan distro linux percuma lain je yang seakan2 unix dari apple tu.. elok guna apple dengan wallpaper apple… baru best…

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhuhu… tak silap aku kebanyakan designer dan developer guna linux dan unix… tu mungkin jadi mantap2 tu

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu beza apple kena bayar jek… adik beradik lebih kurang….

      Reply
    1. hazlan Post author

      sapu.. sapu jgn tak sapu….. sebelum ditamatkan ruangan muat turun tu oleh owner masing2…

      Reply
  1. hBz

    betul ke surf pakai linux lg laju streaming. haish. nak pakai 2 os, takut laptop ni tak mampu plak. kalau tak, boleh beduk satu ubuntu neh

    Reply
    1. hazlan Post author

      buat masa ni tak ada masalah pulak rasanya… boleh guna 2 OS… install wubi kat windows pastu install ubuntu atau linux yang lain ( contoj:linux mint) saiz derang guna kecik je… tak besar macam windows…

      Reply
    1. hazlan Post author

      dengar citer versi akan datang 10.10 ader perkara terbaru nak di masukkan… peh…

      Reply
    1. hazlan Post author

      aku download linux mint tak menjadi2 lagi… waduh… sedut jgn tak sedut..

      Reply
    1. hazlan Post author

      yup, mediafire lot of space to use it… but my time not enough to prepair ..i’m sorry arafat hossain maybe my next time job… and thank for your suggestion…

      Reply
    1. hazlan Post author

      tul tu leh tukar ganti kekadang wallpaper ni pun faktor kerajinan nak bekerja gak…

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… ubuntu 10.04 LTS ke? sangkut tang mana? wireless? network card? installation pc ke kat lat-top?… banyak lak pertanyaan aku ni… saja aku nak info tu kot2 aku leh bantu…

      Reply
  2. Nine

    wahh cantik betul wallpaper nih..tq bro donlod skrg..tapi masih tak paham lagi ngan os ubuntu nih

    Reply
    1. hazlan Post author

      betul2 dari DA dimana tempat pemikir dan peminat2 grafik… kat sana semuanya ada…

      Reply
  3. Nine

    Sekarang dah guna Ubuntu dah…mmg best giler…baru tahu keistimewaan dia…terbaik linux….lagi Fedora kan org guna ? nak cari cd dia..tak nak donlod lambat..burn iso jap jer..part donlod tu leceh…terbaik Linux…:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *