Tag Archives: bypass

pengenalan sistem rangkaian komputer

Sebuah system rangkaian komputer melibatkan dua buah komputer yang dihubungkan dengan media menggunakan talian terus atau talian telefon. Manakala system rangkaian yang rumit atau kompleks bergantung kepada imaginasi masing-masing. Secara khususnya, rangkaian komputer bermaksud semua nod seperti pelayan (server), stesen kerja (workstation), pencetak (printer) dan sebagainya dihubungkan diantara satu sama lain dengan tujuan untuk berkongsi… Read More »

perkhidmatan online percuma pertukaran fail dan dokumen

Semasa bekerja ataupun belajar kadang2 teramat penat. Tiba2 muncul satu masalah dimana dokumen2 yang penting tak boleh di buka, terlalu besar dan harus dikecilkan, perlu diubah suai, dan macam2 lagi. Pulak tu dengan kadar segera. bagi pengguna yang mungkin tiada perisian lengkap atau perisian2 lama sudah semestinya perlu menangguhkan atau melambatkan kerja kerana perlu mencari… Read More »

internet office kena block?

Setahu aku biasanya dalam jabatan kerajaan dan sesetengahnya swasta mesti ada yang mem’block’ untuk kita akses ke internet. Ada juga yang boleh akses tapi macam youtube ke facebook tak boleh guna. Kekawan aku ada juga tanya macamana haa nak buat. Bagi aku proses memblok ni ada buruk dan baiknya. Tapi kalau aku yang dulunya biasa… Read More »