Tag Archives: E-Commerce

apa itu e-commerce

Apa itu e-commerce? E-Commerce atau E-Dagang adalah transaksi penjualan elektronik secara maya dengan menggunakan pengurusan aplikasi laman web sebagai platform utama yang berperanan sebagai pemapar produk maya atau kedai maya agar dapat dilihat, dipilih dan seterusnya melakukan pembelian secara online oleh pengunjung. Kategori E-Dagang E-Dagang boleh dikelaskan dengan pelbagai kategori peserta dalam pengurusan perniagaan. Ianya… Read More »

siapa kata orang melayu masih lagi ditakuk lama!

Siapa kata sikap dan pemikiran orang Melayu masih lagi ditakuk lama…? Kenapa mesti ada slogan “Malaysia Boleh“? dalam mentaliti aku slogan yang ringkas tu adalah satu doa… kan setiap perkataan yang diucapkan adalah doa… jadi setiap kali diucapkan adalah doa… seperti yang kita lihat dalam media masa memperlihatkan macam2 dugaan yang ada kat Malaysia ni…… Read More »