37 thoughts on “Wordless Wednesday:kalaulah nama jalan kat Malaysia macam ni

    1. hazlan Post author

      google earth… cer bubuh nama kucing cam ni punya panjang…. hhuhuhu letih nak panggil

      Reply
    1. hazlan Post author

      betul tu bertempat, Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaunga horonukupokaiwhenuakitanatahu di southern Hawke’s Bay, New Zealand.

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… rasanya kat sana derang ada nama singkatan kot…

      Reply
    1. hazlan Post author

      hahahha… sebut berkali-kali pun belum tentu boleh nak ingat…

      Reply
  1. Hafizul

    Emm kalau lah kat Malaysia, menda ni akan dijadikan isu hangat oleh blogger sekalian..hahaha

    Reply
    1. hazlan Post author

      hahaha… blogger memang macam2 modal dan idea…

      Reply
  2. TehR

    aku agak mereka mesti ada nama ringkas untuk jalan ni
    kalau tak ada memang sukar nak sebut

    Reply
    1. hazlan Post author

      try cari kat google lum jumpa lagi… ader tu kot… cuma keyword tak betul agaknya…

      Reply
  3. Juan

    aku rasa benda ni mudah nak ingat kalau nama jalan ni dibuat sempena sebutan satu satu perkara yg panjang dan selalu disebut

    Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu…. dah berapa hari aku pun tak lagi hapal2 nama nie…

      Reply
  4. Joe

    memang la aku terus buat aduan supaya tukar name jalan tue. Menyusahkan je

    Reply
    1. hazlan Post author

      aku rasa bukan bro jer…. org lain dah tentu menyusul…

      Reply
  5. Drexar21

    Memang bertambah sesat lah lagi pemandu-pemandu di Malaysia ni. Sedangkan nama jalan yang pendek pun orang boleh sesat 😛

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *