percuma grafik, script dan multimedia Feb 2011

By | February 5, 2011

Pada 11 oktober 2010 aku memulakan perkongsian percuma yang diberikan oleh pengumpul koleksi designer yang amat dikenali di luar negara iaitu kumpulan envato yang menyediakan pilihan2 grafik, script dan multimedia yang sememangnya lokasi pilihan untuk jual beli grafik, script dan multimedia berbayar.

Namun akan tiba setiap bulan mereka memberikan koleksi2 pilihan secara percuma. Kumpulan envato adalah salah satu lokasi belian online bagi pencari2 grafik, script, dan multimedia, malah buku2 tutorial turut dijual. Kesemua koleksi adalah dengan asas pembinaan menggunakan flash, photoshop, illustrator, CMS, after effect dan banyak lagi. Korang boleh singgah sendiri dan meneliti setiap koleksi envato dan apakah asas penggunaan yang mereka gunakan bagi menghasilkan sesuatu design yang tampak amat hebat.

Sekurang2nya dapat memberikan idea baru dengan melihat cara dan hasil kerja mereka. Perlu diingat korang hanya perlu mendaftarkan diri (percuma) untuk mendapatkan muat turun ini.

1. Themeforest: Xero Portfolio & Business HTML/CSS Site Template

Preview & Download

2. Activeden: AS3 Twitter Retweet Buttons with Retweet counter

Preview & Download

3. Audiojungle: Finale

Preview & Download

4. Videohive: Cipher

Preview & Download

5. Graphicriver: 150 Business & Application Icons

Preview & Download

6. 3docean: 3d Metal Barrels

Preview & Download

7. Codecanyon: PHP Bit.ly Plugin

Preview & Download

8. Marketplace: Creating a Pet Portrait in Illustrator CS5

Preview & Download

Category: Creative & Innovative Freebies Whatever Tags: ,

About hazlan

Blog ini ditulis kebanyakannya adalah perkongsian berkenaan Teknologi Maklumat, Networking, Software, Hardware, Web Development, Graphic Designer, Programming, Kreativiti, Motivasi dan Inovasi. Biasanya aku praktikkannya dahulu baru aku publishkan di sini untuk perkongsian. Janganlah segan silu atau teragak – agak untuk mengeluarkan apa sahaja pendapat, buah fikiran dan idea masing2. Terima kasih banyak2 atas segala keperihatinan dan sokongan selama ini.

18 thoughts on “percuma grafik, script dan multimedia Feb 2011

    1. hazlan Post author

      tak pernah jadi nak buat macam tu… selalunya jadi pun yang bukan2 je….

      Reply
    1. hazlan Post author

      download bro… edit guna After effect tak yah plugin… cuma kena tau nak savekan dia kekadang .avi, .flash dan lain2 pun tak clear video dia…

      Reply
  1. Nine

    tq bro, baru jer download themeforest ngan audiojungle..bro wat duit ngan Envato ek πŸ™‚

    Reply
    1. hazlan Post author

      Tak jugak buat duit kat sini.. tapi antara lokasi cari idea

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *