percuma grafik, script dan multimedia

By | October 11, 2010

Sebelum ini aku pernah memperkenalkan beberapa Envato Team yang menyedia dan menyajikan kepelbagaian projek grafik, multimedia, script dan bermacam2 lagi. Setiap bulan kumpulan envato ini akan menyediakan projek2 mereka untuk di download oleh ahli2nya secara percuma yang kebiasaanya mereka akan menjual pada harga2 yang tertentu kepada bukan ahli. Jadi untuk mendapatkan projek grafik, multimedia dan script mereka ini secara percuma, korang boleh menjadi ahli dimana pendaftarannya juga adalah secara percuma tanpa dikenakan sebarang bayaran.

Selain daripada itu, korang yang amat kreatif boleh juga menjual projek2 korang apabila sudah menjadi ahli. Untuk menjadi ahli envato korang boleh terus mendaftar (hanya dengan sekali pendaftaran) apabila korang mula berminat untuk mendownload mana2 salah satu projek percuma envato yang aku papar dan sediakan dibawah . Grafik, multimedia dan script percuma dari envato ini hanya sah pada bulan oktober 2010 sahaja. Untuk bulan seterusnya akan disediakan Grafik, multimedia dan script percuma yang lain pula.

1. Themesforest wordpress themes: Industry – 8 dalam 1 versi premium wordpress themes.

Demo & Download

Harga biasa: USD 32 dapatkan sekarang, ianya percuma hanya dalam bulan oktober 2010 sahaja!

2. Activeden versi yang berkonsepkan flash, video, player, flex, 3D dan pelbagai lagi. Dapatkan Custom Color Picker percuma di bulan oktober 2010 ini.

Download

3. Audiojungle mempersembahkan audionya bertajuk – Atmospheres Bundle (Evil, Ending, Hope) sesuai untuk korang punya projek video dengan persembahan audio dalaman.

Demo & Download

4. Videohive yang kebanyakan daripada after effects projects dan kemantapan 3D. dapatkan percuma pada bulan oktober 2010 ini dan rasailah kecanggihan after effect.

Preview

Download

5. Graphicriver yang kebanyakan kerja2 grafik dari photoshop dan illustrator… terutamanya kepelbagaian vector, icon dan macam2 lagi… dapatkan Bokeh Action + 3 Extras ini secara percuma.

Download

6. 3docean memaparkan konsep2 2D, 3D, CG texture dan pelbagai lagi. Percuma hanya untuk bulan oktober 2010 dengan konsep Office Scene, berminat? dapatkan ianya secara percuma.

Preview & Download

7. Codecanyon adalah kepada yang bermain dengan script seperti PHP, Javascript, ASP.Net dan macam2 lagi. Dapatkan segera File Explorer Class ini percuma.

Preview & Download

8. Marketplace adalah tempat kepelbagaian jualan dirangkaian envato. Dapatkan ebook percuma bertajuk: Getting Good with Git

Download

25 thoughts on “percuma grafik, script dan multimedia

  1. DonHa

    yeah! semester depan aku ada belajar 3D. amacam? menarik tak? rasa macam best je..belajar tentang grafik2 ni tak pernah puas. ada je benda baru. mesti caring&sharing selalu. thanks bro!

    Reply
    1. hazlan Post author

      u r welcome…peh 3d aku tak berkesempatan lagi belajar yang baru2 ni…

      Reply
  2. zezebel

    Barang free siapa yang taknak?
    Saya tak tahu pasal skrip-skrip ni. Nak tukar template blog pun masih bertatih lagi.

    Reply
  3. zik

    menarik nih bro mancai…. download yang last sekali nie.. dulu… pelan2 kayuh belajar2…

    Reply
        1. hazlan Post author

          rasa nak buat jugak untuk bagi free kat sesapa sahaja.. . betul tu suri, tabik itu bro…

          Reply
  4. Christ

    That’s wonderful, just keep it up.
    It’s the very thing i want to catch. Thanks!

    Reply
    1. hazlan Post author

      memang ada yang berbayor… tapi tiap bulan ada item projek derang kasi free je…. yang penting jadi ahli… kalo bayor dalam USD tu.. peh… seriu juga

      Reply
    1. hazlan Post author

      u r welcome… aku suka hasil2 kerja derang kat sini… banyak idea boleh dicedok…

      Reply
    1. hazlan Post author

      jadi ahli free je bro… memang best… lokasi cari idea gak tu

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *