aku dan lamborghini

By | April 16, 2010

Hari ni aku saja nak kongsi2 cerita yang lain pulak, ialah hari2 layan kisah ICT pun goyang jugak kepala aku ni… Selain aku wat kerja2 ICT dan membaca buku2 psikologi, salah satu lagi kegiatan feveret aku adalah membawa keluar masuk barangan import dan export secara halal. Huhuhu… barangan utama adalah kereta. Banyak jenis kereta yang aku bawak keluar masuk ni… tapi yang paling aku suka bila layan si Lambo ni.

Salah satu kontena dah sampai… huhuhu

Mari kita kopak kunci ni

Dalam kontena

Lamborghini Murcielago kelabu aper ntah…

Lamborghini Murcielago Kuning.. sebelumnya ada sebijik lagi tapi dah keluar

Proses keluarkan dari kontena “time“… ish2 ramai tul yang jakun kekekeke

Letak tepi… proses menggodek nombor chassis pada body

Proses carian nombor chassis engine pulak…

Ini engine Lamborghini Gallardo Spyder

Ini pulak engine Lamborghini Murcielago

Mari masuk ramai2

Lamborghini Murcielago 6.5 Liter… peh!

Mekanik Lamborghini diperlukan… Mekanik ni gabra bumbung Gallardo Spyder dah bukak tak boleh tutup…

Side skirt mantap… ada hose sambung melalui engine keluar kesini

Siap semua sekali show dah di tutup

Time untuk diangkut naik “TOW TRUCK“…

Sebijik lagi kena angkut

Pelan2 bro! Lambo dah mengepak tu….

Kena buat kawat cam sekali lagi kat pintu keluar pelabuhan… sebelum keluar

Ini yang buat “slack” kena menjawab pasal apa bumbung tak boleh tutup… lama la pulak tu

Ok semua dah selesai meh kita singgah Lamborghini showroom…..

Nak beli mamang aku sendiri pun tak la mampu… Tapi merasa gak melenjan atas jalan… jadilah…. lagipun dengan AP dan macam2 lagi proses yang kena buat habis jugak dalam RM3 juta ke atas, untuk sebuah kereta  sahaja pulak tu… macam2 boleh buat beb…  Untuk sesiapa dan kalau kenal dengan sesiapa yang nak bawak masuk ke keluar apa sahaja jenis barangan melalui pelabuhan, terutamanya adalah “kereta” dan yang nakkan bantuan mengurangkan cukai kastam… bolehlah contact secara personal aku… jangan risau service memang  tip-top A-Z. Pengalaman aku sendiri dalam industri ini adalah baru 5 tahun tapi yang menguruskan perjalanan import dan export ni sudah berpengalaman lebih daripada 50 tahun… huhuhuhu di tanggung beres.

Jom pegi jalan2 dengan Lamborghini Diablo ni….

lamborghini murcielago

55 thoughts on “aku dan lamborghini

  1. aktechpage.com

    Perghhh…..
    Tp x suka lah kete mahal2…susah nak jaga…itu x boleh, ini tak boleh…
    Beli BMW X5 cukup laa…
    Paling kureng pun Toyota Harrier…idaman kalbu ku…

    Reply
    1. hazlan Post author

      tu la tu memang gilos kalau nak jaga… kalau mau beli Harrier roger kat aku boleh dapat murah2… huhuhu

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… sampai dah ni… cukai jek bro belum sattle ni… hahahaha

      Reply
    1. hazlan Post author

      tak yah jeles dong…. mau naik meh sini hahahaha…

      Reply
        1. hazlan Post author

          huhuhu…Amanina baru tengok tu belum lagi naik… mai sini-mai sini… teringin nak tengok lambo reventon atas jalan setakat ni 2 org ternama jek yang beli kat malaysia ni…

          Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… cam buang duit jek gayanyer… huhuhu.. u r welcome… jenuh gak nak keluarkan kereta rendah ni…

      Reply
    1. hazlan Post author

      hahaha duit pencen pun tak lepas nak bayar ni… huhuhuhu sabar je laaa…

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu yang aku tau gallardo spyder yang empunya adalah tokey sparepart perkapalan (bumiputera-tak ada pangkat datuk ke tan sri ke) nak di hadiahkan harijadi isterinya… lambo marchellago warna kelabu ni kerabat terengganu punya… yang lain aku tak tau la pulak… keta mewah cam ni dah order baru keta sampai… tu la tu, memang aku mampu pun takat tu jek aa..

      Reply
    1. hazlan Post author

      boley jek… tapi mainan punya laaa… betul2 punya kalu sendiri pun tak mampu ni…huhuhu

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… bro singgah jek kat lambo showroom kat area usj nun… nak cium pun ta pe… gurau jek…

      Reply
    1. hazlan Post author

      hahah bukan aku punya zik… org punya tolong lenjan boleh laaa…. hahahaha… mau kaa? sambar2 satu.. tak derk hal

      Reply
    1. hazlan Post author

      wakakaka… terbang ? boleh la kot tapi kena terjun jambatan… huhuhuhu… gurau2 jek…

      Reply
    1. hazlan Post author

      diskaun tetap ada.. tapi still berjuta… huhuhu angkat la satu bro… gallardo pun ok jugak…

      Reply
  2. chaw Jackson

    very very nice car….dream car murcielago…thanks for posting up

    Reply
  3. saido

    salam bro,
    gallardo roadtax dia, insurance dia dan kos maintenance dia stahun lebey kurang brape bro?
    sekadar info utk bgtaw anak cucu suro menabung dari kecik ahah~
    thanx in advance bro! 😀

    Reply
  4. saiful

    bro nak tanye kiraan cukai masuk kenderaan mcm mana,

    bro dapat ada jalan chantek ker.. 😉

    Reply
    1. hazlan Post author

      bergantung dengan jenis kereta juga tu… jalan cantek tu tak la… tapi nak cantek, kena banyak kali mengadap mintak kurangkan cukai….

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… ambik, tengok dan bawak… beli tak le mampu….

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *