percuma grafik, script dan multimedia Feb 2012

By | February 9, 2012

Lama rasanya tidak kongsikan grafik, script dan multimedia percuma daripada kumpulan Envato. Untuk makluman kumpulan Envato ini akan hadir ke Kuala Lumpur pada Khamis, 26hb April, 2012! Cuma lokasinya belum mereka maklumkan lagi.

envato-community-meetup-2012-in-kuala-lumpur-rsvp-now/

1. Themesforest: Clean HTML CSS Template

Mudah digunakan juga diolah dan banyak lagi fungsi-fungsi yang menarik lainnya. Lihat sendiri dengan klik link dibawah ini.

Themesforest: Clean HTML CSS Template

Preview & Download

2. Activeden: AS3 XML Image Pan Map with Tooltips

AS3 XML Image Pan Map bersama Tooltips merupakan komponen AS3 canggih yang membolehkan kita dapat menyediakan peta interaktif yang disesuaikan melalui pengeditan fail konfigurasi XML.

AS3 XML Image Pan Map with Tooltips

Preview & Download

3. Audiojungle: Firefly In A Fairytale

Sempurna untuk laman web, latar belakang, persembahan yang memerlukan sesuatu yang ‘halus’ dan yang mungkin tidak terlalu rumit.

Firefly In A Fairytale

Preview & Download

4. Videohive: Fallen Galaxy

Pengapdatasian yang menarik oleh perekanya. Bersaiz 1280×720 dan disertakan tutorial bagaimana mengubah teks yang ada di dalam video ini.

Fallen Galaxy

Preview & Download

5. Graphicriver: SWAMP STYLES V2

Bersesuaian dengan nama SWAMP yang mempersembahkan suasana persekitaran itu.

SWAMP STYLES V2

Preview & Download

6. 3Docean: helicopter

Sesuai dan mudah diadaptasikan di dalam permainan video, booklet, poskad dan video.

3docean: helicopter

Preview & Download

7. Codecayon: Menu Maker CSS3 jQuery

Menggunakan koding JavaScript yang boleh mengheret slider bars untuk kita mengubah sifat menu itu sendiri dengan mudah.

Menu maker CSS3 jQuery

Preview & Download

8. Marketplace: Create a Vector Fighter Jet

Di dalam tutorial ini, kita akan mempelajari bagaimana untuk mencipta jet pejuang yang menggunakan model 3D, mewujudkan kesan pengcahayaan yang kompleks, mempelajari teknik istimewa Art Brusher.

Tutorial how to Create a Vector Fighter Jet

Preview & Download

9. Photodune: Count money

Seorang lelaki mengira wang yang berlatarbelakang putih

Count money

Preview & Download

p/s: Untuk muat turun korang perlu mendaftar klik mana-mana bahagian di atas. Pendaftaran adalah percuma.

18 thoughts on “percuma grafik, script dan multimedia Feb 2012

    1. hazlan Post author

      huhuhu.. betul tu memudahkan… sekali klik je dan jadi lawa2…

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… dapat layan sekadar basic adobe photoshop atau yang Open Source dari GIMP jer pun memadai buat permulaan…

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu untuk tulisan ni dalam photoshop… ubah tulisan hanya sekali klik dah jadi…kalau nak reka sendiri memang perit la sikit…

      Reply
    1. hazlan Post author

      Cikgu Hairul, tak kena bayar tu… tapi kena register ahli dulu baru boleh download… walupun ader link aff aku, tak ader aper2 komisen pun dari kumpulan envato yang aku dapat… untuk bulan2 lain dan seterusnya memang kena bayar. Khas untuk bulan Feb 2012 sahaja.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.