Bagaimana internet merevolusikan pendidikan – infografik

By | August 11, 2011

Internet juga membenarkan berjuta-juta manusia menerima pendidikan secara terus tanpa meninggalkan rumah masing2 tidak kira dari usia yang muda sehingga yang bergelar moyang.

Melalui program pendidikan online kadang2 ada juga kontroversi dimana pelajar yang belajar secara online ini mendapatkan keseluruhan bidang atau hanya memilih bidang profesional yang terkini sahaja. Walau apapun pendidikan kini jauh lebih mudah berbanding sejarah pendidikan sebelum ini dan terima kasih pada internet iaitu satu penganugerahan kebijaksanaan kepada manusia daripadan-Nya. Gunakanlah sebaik-baiknya.

17 thoughts on “Bagaimana internet merevolusikan pendidikan – infografik

  1. Pingback: Bagaimana internet merevolusikan pendidikan – infografik

    1. hazlan Post author

      rasanya tidak kot… try cari2 juga cuma belum jumpa versi infografik.. atau dah ada aku je yang tak perasan kot… try la nak buat akan datang… insya Allah

      Reply
  2. Fahmi

    internet buka ruang lebih ramai org utk belajar tak kira usia… tinggal lagi nak atau tak nak saja lagi… πŸ™‚

    tapi dari satu aspek, internet juga boleh membuatkan seseorang kurang berinteraksi dengan orang lain…

    Reply
    1. hazlan Post author

      setuju… ada buruk dan ada baiknya internet ni… namun pandai2lah kita mengawalnya…

      Reply
    1. hazlan Post author

      time jaring dulu kalau hujan mesti terputus… tak tau la kalau tempat lain…

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu kalau dapat infografik dari sudut negara Malaysia sahaja pun tentu menarik…

      Reply
  3. zik

    seakrang internet memang dah jadi keperluan… tak macam dulu.. kalau tak online.. ok2 jer, macam takda paper jer.. sekarang…. kalau tak online??? sendiri jawab lah..hehe

    Reply
    1. hazlan Post author

      hahahah… kalau sibuk macamana sekalipun internet pasti kena ader sekarang ni… kalau tak ada waduh….

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *