pertandingan mencipta logo inovasi

By | July 2, 2011

Wow! Hadiah pertandingan mencipta logo inovasi ini sebanyak RM30,000 mana tahu nasib dan tuah badan dengan menyertai pertandingan ini mendapat rezeki lebih . Jom kita sahut cabaran …berani?

Penciptaan Logo Inovasi ini perlulah memenuhi objektif berikut:

  • Trademark atau simbolik yang mencerminkan cetusan idea, kreativiti dan penekanan kepada inovasi di kalangan warga Malaysia.
  • Melambangkan keupayaan penghasilan kreativiti dan inovasi yang berimpak tinggi.
  • Memupuk kesedaran budaya kretiviti, inovasi dan pemikiran di luar kotak di kalangan warga Malaysia.

Spesifikasi:

  • Reka cipta hendaklah dihasilkan menggunakan kertas bersaiz A4 (ukuran 21 cm x 29.7 cm) berwarna putih dlam bentuk sketches atau painting dan dilekatkan pad kertas tebal atau mounting board dan juga disediakan dlam bentuk softcopy menggunakan format AI (Adobe illustrator) dan JPEG dengan resolusi minimum 1280 x 960.
  • Pereka hendaklah member keterangan atau penjelasan (rasional) ke atas bentuk dan warna yang digunakan.
  • Reka cipta bolehlah dibuat samada menggunakan grafik komputer atau lukisan tangan (free-hand) dan menggunkan TIDAK LEBIH dari lima (5) warna.
  • Ciptaan mestilah ASLI dan tidak mengandungi unsure atau elemen yang boleh dianggap sensitif dan boleh menyinggung mana2 pihak.
  • Maklumat lebih lajut sila ke Laman Sesawang MAMPU

Tarikh tutup penyertaan: 22 Julai 2011

29 thoughts on “pertandingan mencipta logo inovasi

  1. Pingback: pertandingan mencipta logo inovasi

    1. hazlan Post author

      gud luck bro… tapi poning gak nak pikir bab maknanya dengan temanya…

      Reply
  2. zik

    kalau baut log nih tak berapa nak pandai…tapi kalau buat simple2 jer boleh lah… takda pengalaman dalam bidang mencipta logo2 , mampu… macam ne ek…fikir2 jap… hehe

    Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhuhu… mencuba tak salah… cuba buat yuang terbaik… aku pun tengah dok pikir apo nak dibuat ni… huhuhu

      Reply
    1. hazlan Post author

      apa pun try in error… huhuhuhu… hadiah belakang kira… pengalaman tu yang penting….

      Reply
    1. hazlan Post author

      gud luck bro… mudah2an akan dapat tu nanti…

      Reply
    1. hazlan Post author

      kalau ada sedara2 mara yang talent boleh sambung2kan.. ye bro huhuhu

      Reply
  3. wazy

    Menarik pertandingan ni
    nak ajak kawan-kawan yang berminat untuk sertai sekali

    Reply
  4. aktechpage.com

    Tak sempat nak join 🙁
    perlu mengutamakan amanah kerja dahulu… kalo la dpt 30K tu… hmmmm angkat kete baru kot , heheheh

    Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhuh… invest pen boleh ada untung lagi tu kalau dapat

      Reply
  5. Mrs.Ayie

    Kurang arif dalam mencipta logo, tapi bagi sokongan untuk kawan-kawan yang nak ada kemahiran. Tak salah cuba. Kalau tak dapat hadiah, pengalaman tu pun berharga.

    Reply
  6. rizal

    Aduh..! kenapa saya baru tau hr ini..(dgr dlm radio)..kalau saya masuk
    sempat lagi tak?

    Reply
    1. hazlan Post author

      kalau bergerak tangkas mungkin sempat kot… setidak-tidaknya satu logo tersubmit… gud luck bro….

      Reply
  7. sulaiman Akhlaqeen

    Yakin boleh bro! Pastikan nama saya dieja dengan betul. Yelee nak tulis atas cek 30K nanti.

    Reply
    1. hazlan Post author

      Laman rasmi MAMPU belum lagi memberi atau mengeluarkan keputusan2 nya… insya Allah jika dikeluarkan akan di beritahu kelak… terima kasih kerana memberitahu.. ada menyertainya ke?

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *