percuma grafik, script dan multimedia July 2011

By | July 1, 2011

1. Themesforest: World Traveler

Template atau tema untuk blog juga laman web yang sesuai dan sempurna bagi sesiapa berminat berkenaan perlancongan, alam semulajadi dan budaya.

Preview & Download

2. Activeden: Xml Gallery v4

Memaparkan galeri gambar secara penuh. Menyokong pergerakan gambar secara zoom masuk, zoom keluar, menggerakkan gambar, mengubah saiz gambar dan pada masa yang sama menyokong pengubahsuaian logo untuk kegunaan sendiri.

Preview & Download

3. Audiojungle: One Place

Bertemakan bunyian moden dan sesuai untuk pembinaan apa juga jenis projek yang berkaitan.

Preview & Download

4. Videohive: Light Strings Opener

Dibangunkan bersama Adobe After effects CS4 dan sangat sesuai sebagai  intro sesebuah projek video untuk bisnes dan sebagainya.

• HD berkapasiti penuh 1920×1080
• Tiada plugin diperlukan
• Mudah digunakan
• Audio tidak disertakan

Preview & Download

5. Graphicriver: Stardust Light Strikes Background

Kesan latar belakang stardust yang berimej “membubarkan”. Sokongan fail dalam PSD.

Preview & Download

6. 3Docean: Sleek Photorealistic Laptop, iPlus Special Edition

Dibina dengan bahan2 MentalRay untuk mendapatkan kesan yang benar2 sempurna bagi menghasilkan rekabentuknya.

Preview & Download

7. Codecayon: Context Menu Class

ntextMenu.js ini mudah digunakan dimana-mana blog atau laman web berelemenkan HTML.

Preview & Download

8. Marketplace: The 11 JavaScript Mistakes You’re Making

Tutorial pembetulan penggunaan JavaScript dimana kesilapan2 besar yang pernah dilakukan sebelum ini dan perlu diambil kira.

Preview & Download

9. Photodune: Laman terbaru dari Kumpulan Envato
Laman baru khas untuk para jurugambar. Antara kategori yang diketengahkan adalah Animals, Architecture, Business, Food, Health, Sports, People, Technology dan Travel. Kepada jurugambar diluar sana yang berminat ingin menjual gambar boleh sertai dengan mendaftarkan diri di Photodune.

Preview Photodune

12 thoughts on “percuma grafik, script dan multimedia July 2011

    1. hazlan Post author

      boleh roger2 kat sini kalau dah online blog baru tu nanti erk..

      Reply
    1. hazlan Post author

      sama2… macam2 boleh digunakan nanti ni… harap2 dapat dimanfaatkan… sam gak dengan aku aa… huhuhu

      Reply
  1. suhbah

    salam, saya mengharapkan saudara dapat membina sebuah themes islamic untuk kegunaan pada web phpfusion. semoga manfaatnya sehingga ke akhirat… amin..

    Reply
    1. hazlan Post author

      insya Allah… terima kasih kerana memberi cadangan namun aku sekarang sibuk dengan pembinaan aplikasi android…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *