percuma grafik, script dan multimedia Mac 2011

By | March 2, 2011

1. Themesforest: PHOTOME – photography and portfolio template

PHOTOME adalah template profesional untuk jurugambar atau pereka dan ianya dibina dalam 2 jenis rekabentuk antaramuka. Iaitu jenis Dark dan Wood.

Preview & Download

2. Activeden: Musical Fountain

Aplikasi ini membaca spektrum suara dari lagu yang disediakan, untuk itu penganalisisan frekuensi dan nilai2 akan ditukarkan bagi menyajikan grafik sebuah air pancuran yang indah, mengikut kesesuaian muzik. Kita boleh mengubah kepada seberapa banyak jenis nilai seperti titisan warna, jumlah paip air pancuran, maksimum dan minimumkan besar dan kecil titisan air.

Preview & Download

3. Audiojungle: Inheritance

Ini adalah audio yang berbentuk emosional bermula dengan kemajuan introspektif aksi oleh irama bercirikan drum. Gerakan melodinya yang seakan bermenung. Di lengkapi cirian String Cinematic orchestra. Penambahan latar belakang muzik dengan kesan misteri di pengakhiran bunyian. Sesuai untuk projek filem, drama atau video yang ditetapkan skornya.

Preview & Download

4. Videohive: Hightek Presentation HD

Hightek Presentation dibina dengan versi adobe after effect CS4 dengan kesan resolusi HD 1280 ร— 720. Projek simple dan pendek, namun boleh membantu memperkenalkan syarikat atau apa sahaja dengan lebih profesional.

Preview & Download

5. Graphicriver: Get Minimal – Resume 01

Sudah sampai waktunya untuk mendapatkan bentuk sebuah resume yang lengkap! Di ubahsuai oleh dokumen adobe indesign, kita boleh menukar warna, kedudukan dan tipografi. Termasuk di himpunan, 5 kecerunan variasi yang berbeza (biru, ungu, oren, hijau dll)

Preview & Download

6. 3Docean: Ultra Realistic iPed (iPlus special Edition)

Sebuah model fotorealistik dari iPad dengan pelbagai pilihan untuk sebarang projek.

Preview & Download

7. Codecayon: HoverMe – Collection of CSS3 Hover Effects

Collection of Effects Hover css3 adalah penyelesaian mudah dan berkesan untuk menambah ciri2 yang menarik untuk sesebuah laman web, dengan menggunakan cirian css3. Ianya dibuat dengan menggunakan koding CSS / XHTML sahaja, tidak sama sekali mempunyai koding javascript. Ia juga dilengkapi dengan 21 kesan peribadi yang boleh digabungkan dan diubahsuai dengan mudah.

Preview & Download

8. Tutorial: The Beginnerโ€™s Guide to Web Design

Siri ini sepanjang tiga bahagian, kita akan belajar cara membuat website dengan menggunakan teknik terkini dalam rekabentuk laman web (HTML5 & css3). Tiada langsung pengalaman untuk mereka laman web? Di sini akan diajar dari awal, tentang dasar2 HTML dan CSS, dan gerak kerja sehingga sesebuah laman web itu berfungsi.

Preview & Download

27 thoughts on “percuma grafik, script dan multimedia Mac 2011

  1. Pingback: Komuniti Blogger » percuma grafik, script dan multimedia Mac 2011

  2. Sabahan Bloggers Club

    Banyaknya benda free. Kenapalah tak jumpa resume template tu awal2 last month. tak payah pening-pening nak buat resume…. ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

    Reply
    1. hazlan Post author

      wakakaka… kena edit ayat juga bro… format dia grafik je…

      Reply
      1. suri

        bab edit mmg faill..klu melukis pakai pensel ok jer sb ada pemadam blh padam semula heeee..

        Reply
        1. hazlan Post author

          wakakaka tu kekadang tak sedar dah banyak kertas guna tu…

          Reply
  3. Amirez

    terbaeklah bro. videohive tu memang dah lama cari. akhirnya dapat juga download. thanks bro, sangat bermakna ๐Ÿ˜‰

    Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… u r welcome… sedut2 bro… aku pun lama dok cari videohive tu… tapi masa tu kena beli… dah muncul free ni apa lagi sedut jek… huhuhu

      Reply
    1. hazlan Post author

      samo2… mana tau akan datang ada gunanya tu….

      Reply
  4. tips wisata murah

    hehe jadi bingung ne memilihnya,,aplikasi bagus free lagi.. numpang download ya..

    Oh ya sob..aku dimintaiin tips berwisata murah ke kuala lumpur oleh pembaca.. tlng bisa kasih referensi ga ya…kalau bisa mohon artikelnya dikirim ke contact atau hubungi kami di blog tips wisata murah.biar nanti aku terbitkan.. sebelumnya aku ucapkan terima kasih.. jazakallah khoiran jaza

    Reply
    1. hazlan Post author

      tak apa sila2 download… memang di beri percuma… aku kurang faham maksud yang tertulis di bawah tu… maaf ya… harap boleh jelaskan sekali lagi? terima kasih.. sahabat…

      Reply
      1. tips wisata murah

        ada pembaca tips wisata murah yang mau berwisata kekuala lumpur.minta referensi tips murah dari indonesia kekula lumpur. akomodasi di kuala lumpur yang paling murah itu diwilayah mana dan apa nama hotelnya..terus obyek wisata yang paling terkenal di kuala lumpur itu apa…berikut rute transportsinya,,,terima kasih.

        Reply
        1. hazlan Post author

          oh baru aku faham… nanti aku akan berikan informasi tu ya… terima kasih banyak2

          Reply
    1. hazlan Post author

      kekadang jadi timbunan kat hd aku jugak menda2 ni….

      Reply
    1. hazlan Post author

      sama2.. sila2 download… walaupun ada link affiiate tu… aku tak dapat apa2 pun imbuhan… sekadar link je tu…

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… audio ni best nak buat projek video kecik2 ni..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *