sejarah sistem rangkaian – infografik

By | August 29, 2011

Sebagai konsep telekomunikasi, sistem rangkaian ataupun network telah lama dikaitkan dengan sambungan diantara satu entiti dengan yang lain, merebak dan menghubungkan bersama-sama seperti urat di dalam badan. Mari kita lihat infografik dibawah bagaimana bermulanya episod perkembangan sistem rangkaian ini sehinggalah sekarang.

Category: Interesting Facts Internet Networking Whatever Tags: , ,

About hazlan

Blog ini ditulis kebanyakannya adalah perkongsian berkenaan Teknologi Maklumat, Networking, Software, Hardware, Web Development, Graphic Designer, Programming, Kreativiti, Motivasi dan Inovasi. Biasanya aku praktikkannya dahulu baru aku publishkan di sini untuk perkongsian. Janganlah segan silu atau teragak ā€“ agak untuk mengeluarkan apa sahaja pendapat, buah fikiran dan idea masing2. Terima kasih banyak2 atas segala keperihatinan dan sokongan selama ini.

27 thoughts on “sejarah sistem rangkaian – infografik

    1. hazlan Post author

      huhuhu… kalau nak ikut sejak berzaman lagi sistem rangkaian ni sentiasa ada dan berkembang…

      Reply
  1. zik

    sekarng ini facebook memonopoli… tapi kita tak tahu cabaran yang lain..buat masa ini google plus cuba bersaing….

    Reply
    1. hazlan Post author

      setakat ni dalam google plus yang ramai korporat2 dan bakal2 korporat yang aku nampak…

      Reply
        1. hazlan Post author

          google plus kat Malaysia ni belum menjadi-jadi lagi… satu hari nanti…

          Reply
  2. suri

    dunia semakin pantas berlari menjejar era kemajuan..tapi tu ar manusia je sllu guna pada jln yg tak btul huuu

    Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… manusia memang banyak akalnya… akal yang baik tak mengapa… akal yang melencong ni laa yang buat penin kepala…

      Reply
  3. Muhaimin

    Pada pendapat ku sejak zaman Rasulullah dah ada sistem rangkaian sendiri, bagaimana Rasul menyebarkan Islam, menggunakan kaedah rangkaian juga. Sekadar pendapat šŸ™‚

    Reply
    1. hazlan Post author

      setuju tu bro…. aku ada pernah jumpa infografik yang bro katakan ni… tapi dalam bahasa arab… takut lak tak ramai yang paham kalau aku publishkan kat sini…

      Reply
    1. hazlan Post author

      aku masih tak boleh membayangkannya… huhuhuhu… bila tahun lahirnya tu…

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu..sama2… teringin juga nak buat sendiri dalam BM… insya Allah kalau ada masa yang sesuai nanti…

      Reply
    1. hazlan Post author

      mungkin ada yang belum dapat difikirkan… apalah agaknya erk?

      Reply
  4. Amirez

    hoho..pernah belajar dalam silibus dulu tapi apa yang belajar kat kampus langsung tak terkejar dengan perkembangan teknologi network sekarang ni. cepat betul

    Reply
  5. dnoBiz

    Perkembangan terlampau pantas, sehinggakan banyak akal yang takmampu untuk menerimanya dengan cara yang positif

    Reply
    1. hazlan Post author

      tu la tu… kadang akal sendiri nampak ok tapi akal org lain tak pulak… ish2…

      Reply
  6. lazaac

    skrg ni dah berlambak infografik yg sangat menarik, disamping info dan fakta yg diberikan ditambah pula dengan grafik yg menarik betul2 menarik minat kita utk membaca bro.. huhu..

    Reply
    1. hazlan Post author

      tu la tu… infografik memang mudah untuk dibaca dan difahami… lebih2 lagi ianya mempunyai grafik yang menarik… akan timbul minat untuk membaca dari situ…

      Reply
  7. afendi

    good infografik…tapi kenapa ditulis senget..haha..sakit kepala nak pusing kiri dan kanan..
    anyway good info bro šŸ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *