iklan

By | February 10, 2010

Hari ni aku nak info sikit pasal advertisment yang ada kat sidebar aku tu.. ader 3 iklan sahaja kat situ selain nuffnang yang sesiapapun dah sedia maklum akan kegunaanya.

 

1. adf.ly

Bagi kekawan yang biasa dengan sistem affiliate atau apa sahaja jenis url website,korang nak pendekan nama iklan tu bagi senang dan mudah ataupun nak sorokkan id affiliate korang contoh seperti ini:  http://adf.ly/?id=35542 atau lebih panjang dari ni… lalu akan menjadi:  http://adf.ly/1Ej7 atau satu lagi contoh daripada url youtube seperti http://www.youtube.com/watch?v=5rHNigG60WU&feature=featured lalu menjadi http://adf.ly/1GIH. Haa kan pendek tu. adf.ly akan memberikan imbuhan berbentuk wang tunai dan akan dibayar walaupun ianya serendah USD 5 terus ke account paypal ataupun alertpay untuk setiap klik bagi sesiapa yang menggunakan sistemnya. Sekurang2nya korang boleh buat double income dalam satu.

Korang juga boleh menjadi publisher untuk memasarkan apa sahaja jenis product yang korang rasa berminat. Dengan cara ini korang boleh letakan kat mana2 ruangan iklan yang ada menggunakan sistem shrink url adf.ly ni. Sikit lama2 jadi bukit. Website: adf.ly

2. Graphicriver


ok ini adalah ruangan sesiapa yang mencari bahan2 grafik yang boleh dikatakan dalam kategori pro version. Ruangan ini adalah ruangan jualan iaitu lebih kepada sistem affiliate. Diantara sokongan yang ada graphics, design templates, textures, vectors, Add-ons, Isolated Objects, Icons, Powerpoint Templates, Keynote Templates dan lain-lain lagi. Namun bagi korang yang nak cari idea2 grafik yang best2 ada melambak kat sini… jenguk2lah. Manalah tau korang ada idea best2 ataupun boleh juga meletakkan kerja korang tu untuk dijual kat sini. Menambah2kan income…. Website: Graphicriver

3. ThemeForest

Untuk sesiapa yang tak kuasa membuat template website sendiri dan terus je nak beli kat ruangan ni ada banyak template2 yang hebat2 untuk digunakan didalam webpage aper korang nak tu. Sokongan untuk Site Template( HTML), PSD Templates, Email Templates, Joomla, Worpress dan lain-lain. Apalagi singgah2 dan survey2 apa yang ada didalam tu. Website: Themeforest

42 thoughts on “iklan

    1. hazlan Post author

      kalau add kat twitter kena transform ke bit.ly pulak… kalau tak twitter akan band account kalau guna adf.ly… huhuhu leh lak cam tu erk…

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhuhu ye laa kan… tak pun takut disalahkan menjadi spammer paling banyak didunia… hhuhuhuhu..

      Reply
    1. hazlan Post author

      tul la berbayar… ader yang free… cuma tanya poket jek… lagipun seronok melawat tengok idea2 baru…

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… sama2 gak dan terima kasih membalas komen erk… best2 info blog ko tu bro…

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… aku pun teruja gak… sediakanlah ongkosnya sahaja… yang penting aku dapat cuci2 mata… huhuhu

      Reply
        1. hazlan Post author

          ongkosnya USD la pulak tu… tak pe pelan2 rezeki lebih nanti boleh sambar….

          Reply
            1. hazlan Post author

              kalau ada rezeki lebih aku nak cuba kasik kekawan yang melawat blog aku ni percuma je mana2 themes dari themeforest tu…. ntahla tak tau lagi bila la tu… aku merancang jek… Insya-Allah mudah2an…

    1. hazlan Post author

      huhuhu ada orang tak minat dengan iklan2 ni, ader orang nak cari pendapatan, ader orang tolong menolong sesama kekawan, dan macam2 lagi yang penting informasi, perkongsian dan semangat kerjasama menjadikan ikatan Siraturrahim yang berpanjangan. Hanya pandangan aku sahaja….

      Reply
    1. hazlan Post author

      thanks kat ko juga singgah2 sini, komen2 kat sini… Hafizmd…

      Reply
    1. hazlan Post author

      sama la dengan aku ni… tq gak menjenguk dan mengomen kat sini…. welcome2

      Reply
    1. hazlan Post author

      kalau ada kepentingan aku memang sanggup beli…. free pun dah macam pro version sekarang ni… tapi kena rajin godek2

      Reply
        1. hazlan Post author

          mudah2an… amin… mana tau satu ari nanti meletup dengan product yang tak disangka2, rezeki tu ketentuannya….

          Reply
    1. hazlan Post author

      huhuu twitter andaikan ianya sebagai spam…. tapi kenapa bit.ly tidak? fungsinya sama nak meringkaskan alamat url yang panjang…. kelebihannya ader advertising kat adf.ly

      Reply
    1. hazlan Post author

      salam, aku pun baru gak lagi… kang kalau dah ada payment maner2 ads aku ni aku kasitau… adf.ly ni memang akan show ads orang lain sebelum ke page yang kita nak….. ads adf.ly mengikut negara… misal kata kita kat Malaysia ni akan keluar ads Malaysia sahaja… kalau nak lebih2 sikit orang click pada ads post pada blog, forum, email dan lain2 gunakan link adf.ly… tu cadangan aku je… payment dia under paypal… tak apa try jek sekurang2nya mencuba…mencuba…mencuba lagipun ianya percuma… selamat maju jaya

      Reply
  1. DonHa

    menarik ni bro. actionscript aku boleh cari ke dalam ni? tengah sibuk nak buat projek flash ni. dah la tak pro..

    Reply
    1. hazlan Post author

      ada.. tapi kebayankannya berbayar la… tapi kalau nak buat cari idea memang banyak….

      Reply
    1. hazlan Post author

      u r welcome.. dah try ke? cam ner boleh layan tak?

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *