Petua berkeyakinan dalam diri

By | November 15, 2019

Fikirkan sesuatu yang menggembirakan

Sekiranya korang gugup atau berasa tidak pasti mengenai situasi yang akan datang, cuba membayangkan pencapaian baru-baru ini atau hasil daripada keadaan yang menggembirakan korang. Mereka yang ingin belajar bagaimana untuk menjadi lebih yakin sering lupa bahawa mereka mempunyai banyak masa di mana mereka telah memancarkan keyakinan pada masa lalu, dan menghidupkan kembali detik-detik ini dapat memberi mereka peningkatan keyakinan yang mereka perlukan.


Buat hubungan mata

Menghubungkan dengan orang dan menunjukkan keyakinan melalui hubungan mata bukan hanya mengukuhkan perhubungan – ia adalah salah satu cara yang paling cepat untuk melepaskan keyakinan apabila korang bertemu orang baru. Gunakan peraturan 80/20 untuk bertemu dengan seseorang 80% masa dan memberi tumpuan kepada sesuatu yang lain 20% supaya anda tidak kelihatan terlalu sengit atau membuat orang lain tidak selesa.


Mengadopsi pose kuasa

Salah satu cara yang paling dalam untuk meningkatkan keyakinan adalah untuk menyambung kepada kuasa dalaman korang. Kita semua mempunyai kekuatan dalam diri kita, tetapi apabila kita berasa rendah, sukar untuk diingati. Pertimbangkan untuk membangunkan kuasa peribadi anda sendiri dan bernafas secara mendalam untuk menyambung semula ke teras kuat korang. Pose anda boleh menjadi pose yoga – pahlawan adalah sangat memberdayakan – berdiri dengan tangan korang di pinggul sendiri dan lebar kaki bahu korang atau hanya berdiri dengan kepala korang tinggi dan lurus belakang korang. Yang penting ialah pose korang telah mencapai matlamat untuk membangkitkan kekuatan dalaman diri dan membawa kekuatan dan keyakinan kepada setiap interaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *