CSS 2.1 dan CSS 3 Cheat Sheets (PDF)

By | May 21, 2010

Kalau sebelum ini aku berkongsi dengan 12 Cheat Sheet yang bermanfaat untuk membangunkan tema wordpress yang kebanyakannya adalah koding untuk  PHP. Hari ni akan aku kongsikan sama2 dengan korang iaitu CSS 2.1 dan CSS 3  Cheat Sheets, terima kasih aku ucapkan kepada gosquared.com kerana sekurang2nya dengan adanya cheat sheet ini membantu dan menyelesaikan beberapa perkara dan masalah yang terkadang timbul ketika menjalankan aktiviti koding-mengoding ini.

Download CSS 2.1 dan CSS 3 (.rar)| Download Css 2.1 (.pdf) | Download CSS 3.0 (.pdf)

Penerangan:

  • CSS Help Sheet 2,1 merangkumi Sintaks, Font, Mesej, Margin, padding, Border, Posisi, Latar Belakang, Daftar, Jenis2 Media dan Kata Kunci.
  • CSS Help Sheet 3 mengandungi potongan kod untuk lengkung2an bucu, Box Shadow, Multiple Colums, Mesej Shadow, RGBa, Font Face (sebenarnya, bukan milik CSS3, tapi masih termasuk untuk kegunaan), Saiz Box, Peti Resize, Garis Besar dan gradien.

12 Cheat Sheet yang bermanfaat untuk membangunkan tema wordpress

20 thoughts on “CSS 2.1 dan CSS 3 Cheat Sheets (PDF)

    1. hazlan Post author

      pelan2 faarihin… temi kasih kerana sudi semak menyemak….

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… kalau nak ingat coding dia (CSS)satu2 tak ingat gak aku… sib bek ader Dreamwearver ni…

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu…. tak per bro… pelan2 kayuh….

      Reply
  1. suri

    pening lalat sikt le cikgu hairill..huhu..apa pun bila ada gambar rajah blh le faham sikit2..terima kasih atas ilmu tsbut 🙂

    Reply
    1. hazlan Post author

      wah terima kasih bro… nanti aku boleh roger… nak pegi download dulu nih

      Reply
    1. hazlan Post author

      cs5 ke css5.. kalau css5 cheat sheet aku belum dapat mana2 info lagi.. sori bro… kalau ada nanti aku publish…

      Reply
    1. hazlan Post author

      java dibangunkan dengan menggunakan bahasa pengaturcaraan C atau C++

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.