Tag Archives: CSS

Pengenalan Drupal

Selain Joomla dan WordPress, Drupal juga adalah salah satu penyedia script untuk sistem lawan web. Dengan menggunakan sistem CMS,dimana ia adalah bersifat perisian sumber terbuka (Open Source) drupal dapat memaparkan, mengelola dan mengatur dengan amat mudah untuk kepelbagaian isian yang dikehendaki. Terlalu ramai samada perseorangan ataupun organisasi2 yang menggunakannya. Atas tujuan pelbagai aktiviti di ruangan… Read More »

apakah CSS?

Selain PHP, Bagi sesebuah script atau koding yang wajib untuk sesebuah laman web adalah CSS. Kat sini aku kongsikan sama2 dengan korang apakah yang dimaksudkan dengan CSS? Pada tahun 2002 kita mula terpegun dengan kecanggihan laman web yang berbentuk flash yang dikendalikan oleh syarikat gergasi siapa tak kenal Adobe kan? Tak nak pandang dah laman… Read More »