5 blog paling kerap dilawati 2011

By | March 31, 2011

salam ukhuwah untuk semua,

Siapa yang tak kenal dengan konsep denaihati.com yang sentiasa memberi banyak aspirasi untuk semua blogger2 dan perkara2 baru, lebih2 lagi dengan peraduan2 dan projek2nya yang tersendiri. Selama ini aku yang biasanya hanya menjadi pembaca senyap dan jarang pun mengomen di sana, rasa tertarik dengan projek network blog dan cabaran terbarunya iaitu menyenaraikan 5 Blog paling kerap dilawati 2011. Ini adalah satu idea yang amat menarik bagi aku, kerana pendekatan dan konsepnya boleh dikatakan berbeza.

Mana tidaknya, dengan cara ini dapat menambahkan lagi jumlah kunjungan di blog sendiri juga rakan2 serta mendapat kenalan baru dan hubungan blogger akan menjadi lebih akrab. Menariknya dengan konsep ini, perhubungan akan menjadi meluas dan besar, dengan ini kitaΒ  dapat mengenali rakan2 blogger yang mungkinΒ  tidak pernah kenal atau mungkin terjumpa kembali sahabat yang sekian lama terputus hubungan. Siapa tahu? Mudah2an, Insya-Allah. Begitulah pendapat aku.

Berikut adalah senarai 5 Blog paling kerap dilawati 2011:

1. myjazmanie.com : Etomyam


Cerita pasal bro etomyam, beliau yang sentiasa memberi pelbagai informasi didalam blognya dengan kepelbagaian tema dan konsep. Walaupun kadangkala di campurkan adukkan dengan bahasa inggeris, namun penulisannya yang bersahaja membuatkan aku senang dan mudah memahami setiap patah perkatan yang telah disampaikannya.

2. wazy84.com : Wazy


Bro Wazy. Susunan blognya juga berkonsepkan kepelbagaian, daripada dunia teknologi maklumat sehinggalah ke dunia hiburan. Sesekali di selitkan juga dengan dialog2 lawak yang mencuit hati. Penulisan blognya yang mudah difahami dan suasana santai sentiasa diterapkan untuk pengunjung2nya berkeadaan selesa.

3. cahayacinta.com : Suri


Blog suri ini kalau di sebut urlnya macam aku ni berjiwa jiwanglah pulak. Tapi blog suri bukanlah berkonsepkan jiwang, perkongsian tips yang menyeluruh dan konsep cintai diri sendiri, keluarga, orang disekeliling, ketuhanan dan persekitaran diterapkan. Memang kebanyakan perkongsian tips2nya itu amat2 jarang kita temui atau dengari.

4. zikrihusaini.com : Zikri


Bro Zikri, atau biasanya aku panggil beliau dengan nama Zik sahaja, di dalam setiap penulisan blognya juga menerapkan kepelbagaian konsep. Diantaranya adalah soal akedemik, alam sekitar, teknologi maklumat,isu semasa,kekeluargaan dan macam2 lagi. Ini membuatkan pilihan bacaan yang berkaitan adalah tidak terbatas kepada satu perkara sahaja. Maklumat yang disampaikannya adalah berbentuk santai, bebas dan tepat.

5. aktechpage.com : Akmal


Bro Akmal, Blognya yang sentiasa menyenaraikan blog2 yang sering dikunjunginya. tidak ketinggalan juga dengan kepelbagaian tips dan informasinya mengenai dunia berbloging, teknologi maklumat dan macam2 lagi. Penulisannya juga santai dan kelebihan ini membuatkan pengunjung seperti aku akan sentiasa senang dan memahami.

Sebenarnya banyak lagi blog2 yang aku kunjung dalam satu2 masa namun dibawah ini adalah 10 senarai rakan2 blogger yang juga mantap2 dalam berblog dan aku harap mendapat kerjasama daripada rakan2 blogger yang tersenarai untuk menyertai dan menjayakan projek ini, bolehlah rakan2 sekalian berkunjung disini sekiranya berminat untuk menyahut cabaran ini: Maklumat lanjut tentang projek Denaihati

1. kulansalleh.com : Kulansalleh
2. donnyien.com : Donny
3. shahrirjani.blogspot.com : Shahrir Jani
4. fendidahada.com : Fendi
5. zezebel.blogspot.com : Zezebel
6. lazaac.com : Lazaac
7. seniaku.com : Diden
8. aizuddin.com : Aizuddin
9. kamalmustafa.com :Kamal Mustafa
10.dnobiz.com : Mardino

Berkesempatan juga di sini untuk aku mengucapkan berbanyak terima kasih kepada bro Wazy kerana sentiasa menjadi pengunjung setia juga telah menyenaraikan blog aku ini diantara 5 Blog paling kerap dilawati 2011.

p/s: kepada rakan2 blogger yang tidak tersenarai juga sesiapa sahaja, mari kita sama2 menyahut cabaran, menjayakan dan menyokong projek murni dari denaihati.com ini, insya-Allah sama2 kita memperolehi manfaatnya.

44 thoughts on “5 blog paling kerap dilawati 2011

  1. Nine

    wahh bro Mancai pun dah wat entri nih..no 1 – 4 saya selalu kunjung n kenal juga malah rapat pun ada hehe..no 5 baru tahu, boleh ushar2 nanti….:)

    bro Mancai pun apa kurangnya..dasyat penulisan, banyak entri2 macam2 pasal info, bukan setakat IT jer, tapi yg lain pun bro power..tu suka baca..cuma kdg2 lupa tinggal jejak, sebab nak komen tu kdg2 takde idea, sebab entri best2..syabas bro.. πŸ™‚

    P/s : Bro kalau ada CD Ubuntu lebih pass leh tak yg ship it hehe, sorry out of topic…

    Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… jgn puji lebih2 bro takut teriak pulak aku ni kang….cd ubuntu versi terbaru LTS + server adalah bro tapi yang 10.10 punya aku tak ada bro… boleh ke?

      Reply
      1. Nine

        jgn teriak bro..dah mmg betul.. πŸ™‚ takpa2 try tunggu ship it cd Ubuntu yg 10.10 tu ada request hari tu..yg lts ngan server tu tak tahu guna huhu…bdw thanks bro…

        Reply
        1. hazlan Post author

          oh! setakat ni tak teriak lagi bro… masih dalam kawalan…. memang aku biasanya order versi LTS je… pasal lebih 3 kali dah tak boleh nak order pulak… nak jimat2kan limit order … huhuhuhu

          Reply
        1. aktechpage.com

          Hahahahah….

          Apapun terima kasih byk2 bro krn senaraikan kawe dlm top 5… insya allah yg demo pun akan kawe balas dlm kempen denaihati.com ni… tgg Queu Post je πŸ˜€

          Reply
            1. hazlan Post author

              boleh.. ado plugin tu… tapi tak letak la pulak…. kalau nak delete mano2 boleh je bagi tau….

    1. hazlan Post author

      lebar dan perluaskan… mudah2an semuanya dapat manfaat

      Reply
      1. suri

        tunggu saya akan buat jua πŸ™‚

        terima kasih byk2 bro sb sudi ke blog suri yg tak seberapa tu πŸ™‚

        Reply
  2. chii

    dalam byk2 blog yg disenarikan..chii penah masuk zikri punya blog je..yg lain masih baru bg chii πŸ˜€

    Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu chii, sila singgah2 blog rakan2 lain… jgn malu2 jgn segan2…

      Reply
    1. hazlan Post author

      betul tu.. cuma tak kisah lah juga kalau tak mengomen pun… cuma pastinya seronok dan lagi meriah kalau dapat komen dan mengomen… kan..kan

      Reply
  3. suri

    salam..
    ada kesinambungan pasni kita akan saling berkunjung lagi πŸ™‚

    nampknya smu org tlh sibuk memperkatakan hal ini..suri je blum buat lagi huuu..Insyallah dlm masa terdekat ini suri akan buat..

    blog ini pon best gak sb sarat dg IT πŸ™‚

    Reply
    1. hazlan Post author

      mari kita meriahkan sama2… blog ni cuma nak baca satu je, panjang benar…

      Reply
  4. Pingback: Blog paling kerap dilawati 2011 | Denaihati

  5. zik

    terima kasih kerana sudi senaraikan blog kawe.. hehe.. blog bro pun sebenarnya banyak info lebih kepada technology, dahulu, sekarang dan akan datang… masih lagi belajar tentang dunia it nih masih lagi tak berapa pandai…

    Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… tak pe bro kita sama2 belajar…kita gondah je pak google ni…. ICT nie memang pantas… cuma kita kena sentiasa mengejar… agar tidak ketinggalan….

      Reply
  6. Zezebel

    Dah lama menyepi, baru ni dapat berjalan-jalan membuat lawatan hehe.. (^.^). Rasa macam jauh ketinggalan la pla..

    Reply
    1. hazlan Post author

      selalamt pengantin baru Zezebel… tak per ambik masa… tak ketinggalan jauh manapun rasanya huhuhuh…

      Reply
    1. hazlan Post author

      samo2 tak derk hal tu.. yang pasti blog bro pun memang best

      Reply
  7. aktechpage.com

    Huh.. sorry bro…
    Mgg ni bz ckit kt ofis dgn keje…
    X sempat nak menyinggah di blog bro…
    Terima kasih krn sudi menyenaraikan Blog AkTechPage.Com dlm senarai Top 5 blog yg paling kerap dilawati 2011… samo la dgn blog demo… salah 1 blog yg kerap di lawati oleh kawe…nanti kawe balas balik dgn join jgak contest ni…

    Terima Kasih kpd Saudari Suri dr CahayaCinta.Com krn tau ni pun drpd blognya..

    Reply
    1. hazlan Post author

      tq2 bro kerana menyokong dan ingin menyertai project ni… maaf bro ni bukanlah contest sebenarnya…sekadar membetulkan

      Reply
  8. Ali ridha

    belum ada idea blog mana paling kerap
    dilawati setiap hari.tunggu dekat hujung
    tahun aku buat entri.hehe…

    Reply
    1. hazlan Post author

      elok juga tu..dan nampak seimbang.. aku buat pun setakat bulan yang terawal ni dulu….

      Reply
  9. Kamal Mustafa

    Eh…. bilo start eh projek nie….KM tak tau pun. Dah berapo bulan berlangsung baru hari nie tahu. Hish tak buleh jadi nie, cepat2 buat posting.

    Reply
    1. hazlan Post author

      baru sebulan dua rasanya… jom bro kasi meriah lagi…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *