Adobe Photoshop CS5 Percuma!

By | April 23, 2010

Bagi yang berminat ingin menggunakan Adobe Photoshop CS5 yang terbaru disini aku kongsikan dengan korang versi Adobe Photoshop CS5 Pre-Release Portable. Adobe ® Photoshop ® CS5 membantu korang untuk membuat ilustrasi yang inovatif untuk cetakan, web dan video, ianya mampu mengedit, mengkomposit dan melukis sehingga ke generasi berikutnya, Photoshop CS5 mengandungi piawaian industri serta alat yang membantu korang membuat dan mengedit gambar 3D dan animasi.

Cara menggunakannya:

Setelah korang muat turun dan extract daripada .rar (muat turun ada dibawah) cuma klik  photoshop application (tak perlu install di PC korang)

Image White Rabbit ni akan muncul dan tunggu beberapa ketika …sambil makan kacang pun sodap ni!

hah! Sekarang bolehla korang mengedit apa yang korang nak buat…

New In Adobe ® Photoshop ® CS5

Adobe Photoshop CS5 Pre-Release Portable ini boleh digunakan bagi pengguna linux tetapi harus menggunakan perisian WINE untuk di menggerakkannya: http://www.winehq.org/download

Antara Linux distro yang menggunakan WINE

Bagi yang berkenan boleh memuat turun di sini: Adobe Photoshop CS5 Pre-Release Portable

Selepas mengedit

Sebelum mengedit

94 thoughts on “Adobe Photoshop CS5 Percuma!

    1. hazlan Post author

      aku tak try kat ubuntu lagi tapi kalau ok kat linux mint roger2 bro

      Reply
    1. hazlan Post author

      insya-Allah aku tunjukkan nanti bergantung jugak dengan masa aku yang amat2 terhad ni

      Reply
          1. faizal

            blajar jangan tak blajar, adobe photoshop the best bagi aku,nak buat banner,edit pict,buang background gambar semua boleh.mantap….

            Reply
            1. hazlan Post author

              setuju2… kalau nak yang hampir sama guna GIMP… biasanya penguna2 linux suka… untuk windows pun boleh juga pakai…

    1. hazlan Post author

      CS5 full spec sekurang2 nya 1G ram tu…. CS2 pun menarik gak…

      Reply
    1. hazlan Post author

      sama2 kita kongsi, bagi yang nak mengenali adobe photoshop CS5 ok gak ni walaupun portable je…

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuh untuk permulaan pengenalan Adobe Photoshop ni elok gak layan portable, tak la berat sangat….

      Reply
  1. diden

    tak sabar aku nak cuba adobe cs5 nih!!! haha… excited la, tgok function dia byk btul.. adobe teknologi mmg cpat sgt brubah dari smasa ke smasa, dan tk sabar nk tggu versi penuh dia

    Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhu… ramai gak yang tengah tunggu crack dia ni huhuhuhu…

      Reply
    1. hazlan Post author

      betul tu… function pun agak banyak dari portable biasa… pendrive besar2 boleh la kot aku pun tak try lagi… kang nak cuba gak yang 4G ke atas cam mana perfomance…

      Reply
    1. hazlan Post author

      sama2… sesuai untuk yang baru nak belajar photoshop gak ni dengan nak “x-plor” menda2 baru…

      Reply
    1. hazlan Post author

      memang pantas.. tak terikut dibuatnya….

      Reply
    1. hazlan Post author

      Hanif…. preview kat atas tu aku guna windows 7 guna spec ultimate tak ada pulak problem pastu add sekali ke ubuntu still boleh jalan… ermm.. ke spec2 yang macam ko cakap tu boleh jadi jugak tak support atau application yang kurang atau bertembung jadi perkara macam tu… sori tak pasti la… macam2 sebab boleh di bagi tu…

      Reply
    1. hazlan Post author

      betul tu bro… setakat penggunaan biasa2 portable dah memadai.. sama2…tq2

      Reply
    1. hazlan Post author

      portable boleh diletakkan kat mana2, contoh:thumb/pendrive, external HD, memory card (yg saiz besar) tanpa ada lesen saiznya agak kecil… namun ada kemudahan2 didalamnya agak kurang daripada yang original (asal)… tak perlu buat installation… download kemudian extract terus sahaja boleh guna walaupun di letakkan kat mana2… versi yang lama pun ada versi portable… terpulang nak guna pakai yang mana satu…

      Reply
            1. hazlan Post author

              link tu… kalau dah 1G saiz tu bukan portable… siap ada keygen… portable tak ada keygen.. linknya dah disediakan kat atas tu or boleh pergi sini: Download Adobe Photoshop CS5 Portable

  2. ann

    aaaaaaaaa.. da ikut semua step n try download tadi, tp bila habis download n extract, asal dia keluar error ek? tolongggggg..
    ann´s last blog post ..Been days

    Reply
    1. hazlan Post author

      maaf hadi aku agak kurang faham soalan ni… tekan apa tu? kalau link boleh rujuk komen2 yang sebelum, pasal ader 3 lokasi link atau lebih tempat2 download adobe photoshop cs5 ni dari versi portable hingga versi installer… harap aku dapat membantu

      Reply
    1. hazlan Post author

      oh ya ke? takut ader file corrupted di tengah jalan tu… try download guna internet download manager (IDM) cepat dan mengelakkan fail terputus atau tengok komen2 sebelum ni ader link cs5 yang lain… setakat ni hadi sorang je yang ada masalah ni…

      Reply
  3. Osama bin Laden Cap Malay

    Bos ku x pakar sangat bab2 komp ni tapi bley arh sket2…
    utorrent dah donlod menatang photoshop cs5 ni pun dah masuk dalm torrent ni…donlod punya donlod dah masuk 20jam…x tahu la kenapa lama sangat nak donlod natang ni…donlod game 1gb pun x lama cam ni…hah bila dah 100% done tu ,sonok arh…pastuh picit punya picit x jadi..tengok plak upload..155mb dan masih bergerak2…mula2 ingat nak tggu jer..tapi bila dah lama sangat terpaksa lah tanya bos…camna erk bos??saya dah x sabar nakedit muka Bush dan sekutunya nih kasi huduh,…berapa mb kena tggu??lama giler da tggu…selamat berpuasa bos…harap bos balas secepat mgikn ..tq2

    Reply
    1. hazlan Post author

      huhuhuhu…jangan donlod virus dah la… try cari adobe photoshop CS5 ni di alamat torrent yang lain. Adakah sama jugak kisahnya… biasanya full version bersaiz 1G keatas kalau 155mb tu tak cukup lagi tu… try cari torrent terbaru kat sini picktorrent.com taip jek adobe photoshop CS5 ruangan search tu

      Reply
      1. Osama bin Laden Cap Malay

        untuk mendapatkan cs5 wa sanggup buat apa saja..
        sebenarnya wa ada yg ragu ni..
        senang2 bro add saya di fb jelah bleh??
        perutsakit22@yahoo.com..
        pasl takut komen wa mengganggu pengguna lain..

        sesapa nak add wa tu sila lah…leps donlod je natang cs5 nih..wa akan paparkan muka presiden bush yg huduh2…

        Reply
  4. Osama bin Laden Cap Malay

    Hah sekali lagi…kat bawAH “dONE” dia tulis…seeding…natang ape tu boss??malas lah nak bukak kamus…takut kamus telan otakku…ke ni maksudnya donlod x jadik??

    Reply
    1. hazlan Post author

      aku kurang paham dengan maksud tu… pasal tak nampak screenshoot… tapi kalau ikutkan kalau kita dah abis donlod sekalipun memang tetap ada sending bermakna org lain tengah donlod kita punya (fail yang sama kita donlod) tu normal kat torrent… tapi jadi ke tak donlod tu bro?

      Reply
      1. Osama bin Laden Cap Malay

        uihh,upload baru 218mb…5jam je ni tido dari pagi semalm..pasl dok tggu donlod natang ni ler…berapa mb baru bleh jadik ni bro?
        silap bro..bukan bawh “Done”bwh done dah 100% ..bawh Status..dia tulis seeding..
        mata ngantuk tapi mmg x sabar nak pakai phtoshop cs5 ni..terpaksalah tggu..

        Reply
        1. hazlan Post author

          huhuhu.. biar betul torrent tu… atau internet agak slow nak sambar kot… tapi leh pause dan off je (jgn delete lak) kalau dah tak lalu tunggu… pastu sambung balik kemudian… sepengalaman aku tak pernah fie corrupt wat cam ni… biasanya full loaded file dalam 1000 mb dan ke atas (bersamaan 1 G keatas)… 218 mb tu lamo lagi tu… eh naper tak gi jek kedai beli rm10 tu…?

          Reply
    1. hazlan Post author

      tak.. ini cuma versi portable yang agak lengkap namun tak kesemua…

      Reply
  5. faizal

    salam bro,thanks k.sementara aku cari jalan nak aktifkan balik aku punya adobe photoshop yg dah expirod tu boleh la kot aku pakai yg ko bagi ni.harap2 boleh la

    Reply
    1. hazlan Post author

      yang ni versi portable punya… boleh letak kat thumbdrive atau external h/disk…. tapi tak secomplete full version la…

      Reply
      1. faizal

        ok la tu bro,portable pon boleh la dari xde.aku memang dah bosan gle semenjak aku punya dah expirod.thanks banyak bro sudi kogsi.nanti aku nak buat tutorial guna scrin recoder cara guna adobe photosop ni.mungkin boleh kongsi dengan kawan2.hahaha,thanks ye.

        Reply
    1. hazlan Post author

      register avatar kat http://en.gravatar.com/.. letakkan gambar… jgn lupa email address yang dilatak kat sana digunakan untuk mengomen kat blog2… oh satu lagi kalau dah register kat wordpress.com, id dan password sama… boleh dah login tanpa register…

      Reply
      1. faizal

        ok bro,thaks sgt2.biasa la baru nak berjinak dgn internet ni banyak yg kena belajar :)

        Reply
        1. hazlan Post author

          tak derk hal.. selagi ada daya … teruskan usaha.. tingkatkan prestasi…

          Reply
      1. faizal

        aku tau dah bro, aku upload leastu tak sempat nak proses video tu aku trus exit.terpaksa la aku upload lagi skali nampaknya :)

        Reply
            1. hazlan Post author

              pelan2 kayuhhh…. lama2 nanti jadi mudah…

            2. faizal

              ok bro,aku nak format video ni dulu.berat jugak nak format pun.alang2 menyeluk youtube biar sampai jadi video.kehkehkeh :D

    1. hazlan Post author

      sori bro.. link dah expired rupanya… sekarang dah boleh di download semula…

      Reply
    1. hazlan Post author

      aku guna kat ubuntu dengan fedora setakat ni ok…

      Reply
  6. kucing ezza

    Dah pegi WineHQ. Ubuntu jeke yang boleh guna dekat Adobe PS? yang laen laen tu? Baru tahu tntang kewujudan benda benda alah nie-.-

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge