speedtest untuk hosting

By | April 8, 2010

Ini adalah keputusan SpeedTest menggunakan streamyx connection ke hairilhazlan.com iaitu hosting yang aku gunakan sekarang ni.

Korang juga boleh membuat SpeedTest ini di sini: Speed Test untuk melihat kelajuan Internet anda ke hosting hairilhazlan.com.

…atau korang juga  boleh test sendiri kelajuan sebenar di hosting masing2, download file di: http://www.speedtest.net/mini.php

Category: Hosting Internet Science & Technology Whatever Tags: , , , ,

About hazlan

Blog ini ditulis kebanyakannya adalah perkongsian berkenaan Teknologi Maklumat, Networking, Software, Hardware, Web Development, Graphic Designer, Programming, Kreativiti, Motivasi dan Inovasi. Biasanya aku praktikkannya dahulu baru aku publishkan di sini untuk perkongsian. Janganlah segan silu atau teragak – agak untuk mengeluarkan apa sahaja pendapat, buah fikiran dan idea masing2. Terima kasih banyak2 atas segala keperihatinan dan sokongan selama ini.

18 thoughts on “speedtest untuk hosting

    1. hazlan Post author

      cun2.. kalau pakai HSBB berapa la pulak tu erk?

      Reply
  1. diden

    wow.. first time dgr speed tuk hosting! thanks bro!.. hehe..
    mantap la informasi nie ^_^)

    Reply
    1. hazlan Post author

      o ye ke… biasalah streamyx ader kiraan tersendiri…. waktu kemuncak kot…

      Reply
    1. hazlan Post author

      maaf banyak2 zik, aku agak kurang faham dengan soalan ni sebenarnya… mungkin ini dapat membantu (apa yang aku faham): dalam rata2 forum dan keadaan, aku boleh rumuskan antara kelajuan untuk internet yang tebaik adalah didalam lingkungan 2Mbps keatas atau 2024Kbps… ini dalam kategori broadband, Dalam sesi muat turun file kecepatan haruslah dalam sekitar 35-42 kbps (minimum) atau 128kbps (sederhana baik)… tapi setakat ni streamyx ok je bagi aku… kalau pakai dial-up masak gak la kot… ini hanya pendapat aku je… kalau ada idea atau cara lain boleh la info2kan kat aku…

      Reply
    1. hazlan Post author

      huhuu… kod wibiya ni guna plugin dan aktivekan.. yang penting ambik selepas setkan persembahan apa nak buat tu kat website wibiya… tak kuar erk cuba delete plugin pastu wat sekali lagi….

      Reply
    1. hazlan Post author

      pingdom menjurus kepada kelajuan webpage.. cuma speedtest ni mengira kelajuan pembekal internet macam unifi, maxis dan lain2 lagi yang kita gunakan…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *